Primátor Ing. Milan Benč v Bruseli

27.01.2005 Prešov

Primátor mesta Prešov Ing. Milan Benč sa v týchto dňoch zúčastňuje Spoločného zasadnutia Predsedníctiev Sdružení miest a obcí ČR a Združenia miest a obcí SR v Bruseli.

Na programe trojdňového zasadnutia sú okrem iného naplánované stretnutia so Slovenskými a Českými poslancami Európskeho parlamentu a komisármi Európskej komisie. Počas zasadnutia sa spolu so svojimi slovenskými aj českými kolegami zúčastní diskusie s generálnym sekretárom Rady európskych obcí a regiónov, pánom Jeremy Smithom. Témou spoločného stretnutia budú záujmy miestnych samospráv v Bruseli.
Primátor na včerajšej tlačovej besede, pred odchodom do Bruselu zdôraznil, že jeho hlavným zámerom návštevy Bruselu je diskusia s europoslancami a komisármi o lobingu pre projekty z nášho regiónu. Predpokladá, že stretnutie s českými partnermi bude veľmi užitočné aj v diskusiách o podobe a dopadoch fiškálnej decentralizácie, o fungovaní najväčšej strešnej organizácii miest a obcí v Českej republike a v diskusiách o využívaní finančných možností EÚ.
Michal Kaliňák,
Tlačový tajomník MsÚ
 

Vyberte región